Dopravno – bezpečnostná akcia

23.04.2007 Celý región

Pod záštitou Organizácie spojených národov (OSN) a Medzinárodnej zdravotníckej organizácie (WHO) sa v dňoch 23. – 29. apríla (17. kalendárny týždeň) uskutoční 1. svetový týždeň bezpečnosti premávky na pozemných ...
Slovensko sa k tejto myšlienke pripojilo a v rámci spomínaných dní je pripravených viacero aktivít na podporu myšlienky „BECEP - cesta pre život“. Zároveň na deň 27. 4. 2007 vyhlásila Európska komisia tzv. 1. európsky deň bezpečnosti cestnej premávky, aby jednotlivé členské štáty zdôraznili jednotnou myšlienkou pozitívny prístup k propagácii BECEP a rozšírili ju najmä medzi mládež.

Polícia chce rovnako aktívne prispieť k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky a z tohto dôvodu Prezídium Policajného zboru SR vyhlásilo dopravno-bezpečnostnú akciu v rámci celej Slovenskej republiky, zameranú najmä na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky mladými vodičmi, kontrolu dokladov o zdravotnej spôsobilosti na vedenie motorového vozidla a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky pri prejazde cez železničné priecestie.

Takáto špeciálna kontrola prebehne na slovenských cestách v stredu (25.4.2007) v popoludňajších hodinách. Počas tohto týždňa sa budeme venovať aj rôznym preventívnym aktivitám najmä s mládežou, ale prioritou bude zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.
 

Vyberte región